Om oss

Vi är en familj bestående av två vuxna, två barn och två katter boende i Stenkullen, en liten bit utanför Göteborg. Jag som innehar katteriet heter Pernilla och är sjuksköterska till yrket och både jag och sambon är uppvuxen med hund och katt sedan barnsben. Vi var mycket noggranna när vi eftersökte den rätta katten och efter att ha besökt en del Sphynx-kattungar och katterier så föll valet på SE* Empress S Winter Princess alias Greta.

Greta

Vi är evigt tacksamma till Sara på Empress S katteri för att vi fick köpa vår Prinsessa. Greta blev snabbt allas favorit och alla ville vara med henne, helst hela tiden. Efter ett tag insåg vi att vi verkligen ville ha en till sphynx. Eftersom Sara på Empress S kände till mina katteri-planer och hon har varit mitt trygga bollplank blev det naturligt att ringa henne när det var dax för en ny liten kisse. Sara hade inga kattungar just då men visste däremot att det fanns en liten halvsyster till den hanen hon i samma veva skulle hämta från Spanien. Så med stor hjälp av Sara och Therese på Sayyads importerade jag en liten spanjorska till vår familj.

Elsa

Mina tankar om katteri stärktes mer, mer och ännu mer. Tankar stöttes och blöttes med bekanta, vänner och familj. Med tiden kom grundpelarna och funderingarna på plats och våren 2012 fick jag äntligen mitt stamnamn Dorabellas godkänt. Våra katter är först och främst familjemedlemmar, rör sig i hela huset och sover under täcket i vår säng. Detta utesluter dock inte att vi har höga ambitioner med vår uppfödning.

 

Det är viktigt för oss att föda upp så friska och sunda individer som möjligt, därför FIV/FeLV testas  katterna i vårt katteri samt parasittestas mot Giardia och Tritrichomonas regelbundet. Självklart följer vi också rekommendationerna om att HCM-scanna katterna regelbundet. Vi bygger vårt katteri kring ambitionen att få fram friska rastypiska individer med bra exteriör och underbart temperament. Men också att ge våra katter det lilla extra som bara ett litet katteri kan erbjuda i form av personlighet och livslång support till kattunge-köpare.

Varmt Välkommen att kontakta oss!

 

Kontakt:

Adress:

Pernilla Björk
Häradsdomarevägen 62
443 61 Stenkullen

Telefonnummer:

+46(0)768 – 88 10 61

Epost:

pillabjork(a)hotmail.com